افزودن رنــگهــای مصنوعــی بــه زعفــران بهمنظور افزایــش قــدرت رنگــی آنهــا است کــه معمــولتریــن ایــن رنــگ هــا شــامل تارترازیــن، سان ست یلو،کینولین یلو، کارموزین و غیره است؛ این گونه رنگهای سنتتیک برای رنگ آمیزی مواد ناخالص افزوده شده به زعفران و همسانسازی مواد ناخالص از نظر رنگ ظاهری با زعفران اصل است.
زعفرانهای آسیابشده، حاوی رنگهای مصنوعی و مضر است
منبع: https://www.irna.ir/news/84838467/%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%A8-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AD%D8%A7%D9%88%DB%8C-%D8%B1%D9%86%DA%AF-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%B6%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
به گزارش ایرنا از ادارهکل استاندارد استان تهران، «عباس نوری» در خصوص رواج نوعی زعفران تقلبی در بازار، توضیح داد: این نوع زعفران تقلبی که اساساً زعفران نیست، از مخلوط پودر قند با رنگهای مصنوعی و اضافه کردن اسانس زعفران، طعم، رنگ تشکیل شده و عطر زعفران دارد که بهعنوان زعفران آسیابشده در بسته بندیهای فاقد موارد نشانهگذاری عرضه میشود.
وی با بیان اینکه مصرف رنگهای مصنوعی برای سلامتی عاری از خطر نیست، افزود: برخـی از عـوارض ایـن رنگهـا شـامل اثـرات سـرطانزایـی، تضعیـف سیسـتم ایمنـی، ایجـاد آلـرژی و کهیـر، اختـلالات رفتـاری و بیـشفعالـی در کـودکان، آســیبهــای جــدی کبــدی و اختــلال در متابولیســم و آســم است.
مدیرکل استاندارد استان تهران توصیهکرد: مردم از خرید زعفرانهای مذکور خودداری کرده و از فرآوردههای بستهبندی شده، دارای نشان استاندارد ملی ایران و کد ردیابی ۱۰ رقمی که قابلیت استعلام از سامانه پیامکی ۱۵۱۷ را داراست، استفاده کنند.