فانی با بیان اینکه ۲۰۰ واحد صنفی در مازندران به دلیل نقض دستورالعملهای کرونایی از ابتدای فروردین سال جاری تاکنون پلمب شدند، ادامه داد: دوره مُهر و موم واحدهای صنفی متخلف ۱۵ تا ۲۰ روز است و در این مدت صاحبان فروشگاه باید نسبت به رفع ایرادات بهداشتی اقدام کنند در غیراین صورت مدت زمان تعطیل بودن واحد صنفی آنان تمدید خواهد شد.
فانی گفت: در اجرای طرح جدید نظارت کرونایی بر واحدهای صنفی در کنار بازرسیهای ۵۰۰ نفر به عنوان بسیج اصناف و سازمان صمت استان، ۳۲۰ بازرس بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل هم در این طرح مشارکت دارند.
وی با اشاره به افزایش تماسهای مردمی با تلفن گویای ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در ارتباط با نقض دستورالعملهای بهداشتی در واحدهای صنفی گفت: در یک هفته گذشته ۲۳۹ پیام مردمی در این ارتباط در بخش بازرسی سازمان صمت ثبت شد.
وی گفت: براساس پایشی که بازرسان از ۲۲ هزار و ۶۳۹ واحدهای صنفی مازندران در هفت ماه اخیر انجام دادند، حدود ۸۵ درصد این واحدها نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیتوجه هستند.
مجید فانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در دوره جدید بازرسیهای بهداشتی برای مقابله با بیماری های واگیر از قبیل آنفلوآنزا و کرونا هیچگونه تذکر کتبی و جریمه نقدی وجود ندارد و واحدهای صنفی متخلف و نقض کننده دستورالعملهای بهداشتی بدون هیچ قید و شرطی پلمب میشود.
الزام استفاده از ماسک در اصناف
وی خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰۰ نفر در مازندران در قالب کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت وظیفه نظارت بر واحدهای صنفی استان باهدف رصد رعایت دستورالعملهای کرونایی و بهداشتی را برعهده دارند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت ماندران تصریح کرد: به دلیل شیوع ویروس بیماری های واگیردار در کشور، بازرسیها از واحدهای صنفی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی میتواند دوباره خسارت زیانباری را به بدنه اقتصاد کشور وارد کند.
وی تصریح کرد: در اجرای این طرح تمام کارکنان واحدهای صنفی موظف هستند علاوه بر استفاده از ماسک و رعایت دیگر دستورالعملهای بهداشتی، بارکد تزریق واکسن خود را به بازرسان ارایه دهند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران اضافه کرد: استفاده نکردن کارکنان واحدهای صنفی از ماسک، رعایت نشدن فاصلهگذاری اجتماعی در فروشگاهها، پذیرش مشتری در برخی از فروشگاههای مواد غذایی و رستوران فراتر از سقف در نظر گرفته شده از جمله تخلفات بهداشتی اصناف مازندران است.
در استان مازندران حدود ۳۵۰ هزار واحد صنفی فعال است.
منبع: https://www.irna.ir/news/84949287/%D9%BE%D9%86%D8%AC-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF-%D8%B5%D9%86%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84-%D9%86%D9%82%D8%B6-%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A8-%D8%B4%D8%AF
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران خاطر نشان کرد: در گام جدید طرح مدیریت بیماری های واگیر در واحدهای صنفی که از روز شنبه هفتم آبانماه مطابق با ماده ۲ قانون مدیریت بحران در استان مازندران آغاز شد، تمامی کارکنان واحد صنفی در زمان بازدید بازرسان اصناف از محل کسب و کارشان موظف هستند که کارت هوشمند تزریق واکسن آنفلوآنزا یا حدال ۲ دز واکسن کرونا خود را ارایه دهند و در فعالیت روزانه خود از ماسک استفاده کنند در غیر این صورت واحد صنفی متخلف شناخته شده و طبق ضوابط با آن برخورد میشود.