صنعت گردشگری اشاره به سفر های داخلی و بین المللی دارد که یا با اهداف کاری صورت می گیرد و یا اهداف شخصی در آن دخیل است. صنعت گردشگری می تواند برای یک کشور و اقتصاد آن بسیار مهم باشد، چرا که باعث ایجاد مشاغل زیادی می شود، خصوصاً در بخش خدمات و البته باعث وارد شدن ارز به کشور نیز می شود. بسیاری از متخصصین حوزه اقتصاد بر این باور هستند که بخش مهمی از موفقیت اقتصادی کشور ها وابسته به صنعت گردشگری است. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که گردشگری چطور می تواند چنین تاثیر زیادی را بر اقتصاد کشورها بگذارد. با مطالعه و بررسی گزارشات مربوط به صنعت گردشگری به یک حقیقت بسیار شگفت انگیز می رسیم، و آن میزان درآمد است که کشورها از گردشگری دارند.
نگاهی به آیندهی تولید ناخالص داخلی جهان
غرب به رهبری امریکا و پیروی انگلیس و فرانسه و آلمان و ایتالیا و ژاپن و کره و اسپانیا و استرالیا و کانادا و چند کشور اروپایی شاخص دیگه و گاهی هند و عربستان و عربهای حاشیه خلیج فارس و.. و شرق به رهبری چین و پیروی ایران و چند شریک دیگر چین و گاهی همکاری روسیه. روسیه را غرب زیر منگنه گذاشته و حالا وقتش است چینیها را ترغیب به همکاری با روسیه و ایران و چندکشور دیگر برای همکاری کنیم در برابر جبهه تمامیت طلب امریکا. کشورهای امریکای جنوبی و برخی افریقایی ها و برخی همسایگان چین و روسیه می توانند در جبهه شرقی عمل کنند و سنبه قوی غرب در برابر شرق را اندکی کند کنند. تخمین زده میشود که با ۱۲۳ درصد رشد تولید ناخالص داخلی پیشبینی شده، اقتصاد لیبی بیشترین رشد را داشته باشد. نفت این کشور رشد اقتصاد آن را سرعت میدهد و روزانه ۱٫۲ میلیون بشکه نفت در کشور پمپاژ میشود.
- رقم تولید ناخالص داخلی جهان با ۹۴ تریلیون دلار ممکن است امروز برای ما بزرگ بهنظر برسد اما چنین رقمی در کل میتواند در آینده کم درنظر گرفته شود.
- فرانسه دارای یک اقتصاد مختلط است که بسیاری از مشاغل خصوصی و نیمهخصوصی در طیف متنوعی از صنایع را شامل میشود.
- برگزاری این جشنواره میتواند زمینههای حضور کارآفرینان در جامعه و افزایش سرعت توسعه فرهنگ کارآفرینی را فراهم نماید.
- برخلاف گذشته که صنعت خودروسازی به چند کشور در دنیا محدود بود، امروزه تقریبا در سرتاسر دنیا و حتی کوچکترین کشورها خودرو تولید میکنند.
اقتصاد اندونزی بزرگترین اقتصاد در آسیای جنوب شرقی است و عمدتاً مبتنی بر صنعت صادرات کالا است. صادرات عمده شامل زغالسنگ و فرآوردههای نفتی، علاوه بر کالاهای کشاورزی مناسب برای مصارف صنعتی، مانند لاستیک و روغن نخل است. هند قرار است تا سال ۲۰۲۴ با تولید ناخالص داخلی اسمی ۳٫۷ تریلیون دلار به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود و از فرانسه و انگلیس پیشی بگیرد ، در حالی که این کشور به سختی تحت تأثیر همه گیر Covid-19 قرار گرفته است. هشتمین تولید ناخالص داخلی جهان متعلق به ایتالیا با 1.89 تریلیون دلار در سال 2020 است که از سال 2019، 8.9 درصد کمتر است. درواقع در مناطق شمالی اقتصاد توسعهیافتهتر و مناطق جنوبی با اقتصادی توسعهنیافته روبهروست. ایتالیا بهدلیل بدهی عمومی بسیار بالا، سیستم قضایی ناکارآمد، سیستم بانکی ضعیف، بازار کار ناکارآمد با بیکاری مزمن جوانان، با رشد اقتصادی دائمی کندی مواجه است.
با استفاده از این روش درواقع تفاوت هزینه زندگی در کشورهای مختلف نیز تعدیل و در نظر گرفته میشود. شایان ذکر است که صنعت شیمیایی و پتروشیمیایی آلمان همچنان با تهدیداتی از قبیل قیمت های بالا و درحال افزایش انرژی و وابستگی شدید به واردات مواد خام روبرو است. آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا است و با توجه به تولید ناخالص داخلی و نرخ بالای قدرت خرید چهارمین اقتصاد جهان مجله خبری صنعت نیز محسوب میشود. از منظر یونیدو، بهبود عملکرد کشورها نیازمند اتخاذ رویکردهای جدید نسبت به سیاستهای صنعتی و اقدام هماهنگ جامعه بینالمللی است. برای بهبود عملکرد در دوران پساکرونا باید فراتر از «روند تجارت معمول» حرکت کرد؛ کشورها باید مسیر توسعه پایدارتر و ایمنتری را دنبال کنند که مستلزم اجرای سیاستهایی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار است.
۲. ایالات متحده آمریکا
کشور فرانسه در سال 2020 تولید ناخالص داخلی 2.63 تریلیون دلاری داشت که آن را در رتبه هفتم در میان قدرت های اقتصادی جهان قرار داده است. گردشگری صنعت مهمی است و فرانسه هر ساله بیشترین بازدیدکننده از کشورهای خارجی را دارد. فرانسه دارای یک اقتصاد مختلط است که بسیاری از مشاغل خصوصی و نیمهخصوصی در طیف متنوعی از صنایع را شامل میشود.
رشد بیش از ۶ درصدی صنعت کشور در نیمه نخست امسال/ ۳۷۲ طرح صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور آماده بهرهبرداری است