بازدید از زمین خودروسازی و بازدید از شهرک صنعتی ویان در شهرستان کبودرآهنگ پایان بخش سفر یک روزه وزیر صمت به استان همدان است.
الیاسی اظهار داشت: از عمده علل مهم غیر فعال بودن برخی معادن، تجهیز و آماده سازی و تامین ماشین آلات، اتمام اعتبار پروانه، مشکلات منابع طبیعی، محیط زیست و معارضان محلی، رکورد و نداشتن کشش بازار، ناتوان مالی بهره بردار به دلیل هزینه های بالای تجهیزات و مشکلات حقوقی و قضایی است.
وزیر صمت با سفر به شهرستان بهار از شهرک صنعتی لالجین (شهر جهانی سفال) دیدن می کند و پس از آن در روستای لتگاه از واحد تولیدی خوشه جوراب بازدید خواهد کرد.
فاطمی امین همچنین عصر امروز با سفر به شهرستان کبودرآهنگ از شهرک صنعتی شیرین سو و شهرک اورقین بازدید و در روستای کردآباد از واحد تولیدی خوشه پوشاک دیدن می کند.
نماینده خانه معدن استان همدان بیان کرد: ظرفیت اسمی سالانه پروانه های بهره برداری در حال حاضر حدود ۲۱ میلیون تن است که بر اساس آمار و ارقام موجود حدود ۱۵ میلیون تن استخراج واقعی سالانه برآورد می شود.
وی با بیان اینکه هم اینک از ۳۱۰ معدن دارای پروانه بهره برداری ۲۰۰ معدن فعال و ۱۱۰ معدن غیر فعال است ادامه داد: استان همدان در مواد معدنی شامل آندالوزیت، شیست، فلدسپات، سیلیس، دولومیت و سنگ تزئین دارای وضعیت نسبی است.
یک هزار و ۱۷۸ واحد صنعتی و معدنی در استان همدان فعال است.
منبع: https://www.irna.ir/news/84932925/%DB%B3%DB%B0-%D9%86%D9%88%D8%B9-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D8%B4%D8%AF
به گزارش خبرنگار ایرنا، «احمد الیاسی» روز شنبه در دیدار وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار همدان با فعالان اقتصادی افزود: اشتغال مستقیم معادن استان حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در قالب ۳۱۰ معدن دارای پروانه بهره برداری با ذخایر معدنی غنی و متنوع در سطح کشور است.
وی حضور الزامی نماینده خانه معدن در جلسات و سازمان های مرتبط، تخصیص تسهیلات بر اساس تحقیق و بررسی آمایش استان ها به میزان فعالیت معادن و نوع و میزان ذخیره ماده معدنی، ایجاد نمایشگاه محصولات مدنی مخصوص هر استان، برگشت ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن به استان ها برای هزینه کرد منطقه و محلی را خواستار شد.
«سید رضا فاطمی امین» وزیر صمت امروز /شنبه/ در سفر به استان همدان علاوه بر نشست با فعالان اقتصادی از ۶ طرح اقتصادی و شهرک صنعتی بازدید می کند.
الیاسی خواستار تسهیل در صدور مجوزهای ورود ماشین آلات معدنی که هم اینک در کشور تولید نمی شوند شد و گفت: واگذاری مجوزها و مزایده هایی که همجوار معادن فعال قرار گرفته به منظور توسعه به همان معادن در حال فعالیت باید تسهیل شود.
وی درباره آخرین وضعیت صنایع معدنی استان همدان گفت: ۳۷۵ واحد صنایع معدنی پروانه دار با اشتغال هفت هزار و ۵۰۰ و ظرفیت سالانه ۲۷ میلیون تن در استان وجود دارد که ۳۴ درصد از کل سرمایه استان را تشکیل می دهند.
عضو هیات رییسه خانه معدن استان همدان ادامه داد: نسبت آماری جایگاه استان به کشور نشان دهنده این است که ۲.۶ درصد معادن کشور، ۳.۳ درصد ذخایر معدنی، ۱.۵ درصد اشتغال بخش معدن کشور مربوط به استان است.