برای مشاهده درآمد و حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه می توانید به سایت payscale مراجعه کنید. برای ورود به بازار کار، علاوه بر آشنایی با مهارتهای تخصصی رشته مورد نظر باید با سایر مهارتهای فردی هم آشنایی داشته باشید. در حقیقت، این مهارتهای فردی هستند که یک شخص را از میان رقبا متمایز میکنند و سبب موفقیت او در زمینهها و موقعیتهای شغلی میشوند. چنین مهارتهایی سبب تعامل بهتر فرد در سازمان و محیطهای کاری خواهد شد و به طور معمول با نام «مهارتهای نرم» از آن نام میبرند. به همین دلیل، برای یادگیری مهارتهای فردی، مشاهده مجموعه فیلمهای آموزش توسعه مهارت فردی فرادرس پیشنهاد میشود که لینک آن در زیر آورده شده است.
- همچنین مهندسان مهادن می توانند در معادن خصوصی کاری مرتبط با حرفه خود بزنند یا در صورت داشتن سرمایه کافی و مجوز، اقدام به ایجاد و استخراج معدن و فرآوری مواد معدنی کنند.
- رشتهای که در کشور ما نیز با دو گرایش اکتشاف و استخراج در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ارائه میشود.
- برنامه دکترای مهندسی معدن به داوطلبان کمک می کند تا دانش کامل و جامعی را در رشته حرفه ای خود داشته باشد.
- مهندسان تازه فارغ التححصیل معدن معمولاً زیر نظر مهندسان باتجربه کار می کنند.
داوطلبان این رشته علاوه بر تسلط بر دروس ریاضی، فیزیک و شیمی که برای موفقیت در آزمون سراسری بسیار ضروری است، باید تا حدی با مباحث زمینشناسی هم آشنا باشند. علاوه بر این به دلیل رشد علم و افزایش کاربرد رایانه در رشتههای مختلف، دانشجویان رشته مهندسی معدن باید با نرمافزارها و زبان انگلیسی آشنایی نسبی را داشته باشند. به طوری که از 8 هزار میلیارد گردش مالی بخش صنعت دنیا در سال، 2.2 هزار میلیارد آن (حدود 30 درصد) مربوط به بخش معدن است. از زمانهای گذشته تاکنون مواد معدنی به عنوان مواد اولیه صنایع مختلف مورد نیاز بودهاند، کشف و استخراج آن نیز سالهاست که مورد توجه انسانها قرار گرفته است. هر فرد در یک زندگی استاندارد به 1400 تن مواد معدنی فلزات و سوخت نیاز دارد که 15 تن آن را فلزات پایه تشکیل میدهد و این دلایل اهمیت بسیار زیاد تربیت نیروهای متخصص حوزه معادن را بیان میکند و باعث پیدایش رشته مهندسی معدن شده است.
این رشته در سطح کارشناسی دارای دو گرایش استخراج معدن و اکتشاف معدن می باشد. بدون تردید یکی از مهمترین شاخصهای تأثیرگذار در رشد اقتصادی یک کشور، وجود ذخایر طبیعی و معدنی در آن کشور است. هراندازه یک منطقه مجله خبری صنعت از نظر مواهب طبیعی و خدادادی غنیتر باشد، امکان درآمدزایی و پیشرفت اقتصادی نیز بیشتر خواهد بود. در بین کشورهای جهان، ایران یکی از معدود کشورهایی است که ذخایر سرشاری از مواد معدنی را در اختیار دارد.
محاسبه روزهای بین دو تاریخ در اکسل – راهنمای سریع و کاربردی
این درحالیست که این رقم در بخش خدمات تقریباً ۱ و در بخش کشاورزی تقریباً ۰٫۶ برابر است. این رقمها نشان میدهند که سرمایه گذاری در ماشینآلات برای توسعه این بخش بیش از سایر بخشهای اقتصاد ایران اهمیت دارد و لذا حفظ رقابتپذیری این بخش از اقتصاد ایران، علاوه بر بهکارگیری نیروی کار متخصص، نیازمند دسترسی به ماشینآلات مدرن و به روز میباشد. اگر از نظر بخشی به صنعت و معدن توجه شود، در این صورت با نگاهی به سهم ۱۳٫۶ درصدی از تولید ناخالص داخلی، میتوان گفت که بخش صنعت در همین حد در اقتصاد ایران نقش دارد. با این وجود باید توجه کرد که اهمیت بخش صنعت و معدن بیش از رقم سهم آن در اقتصاد ملی است. ارتباط بالایی که بین بخش صنعت و معدن و سایر بخشهای اقتصاد ملی وجود دارد، اهمیت این بخش را افزایش میدهد. ارتباطات پسین و پیشین بخشهای مختلف صنعتی و معدنی با یکدیگر و نیز با سایر بخشهای اقتصادی از جمله کشاورزی، نفت و انرژی و ساختمان سبب شدهاست تا قلمرو فعالیت بخش صنعت و اثرگذاری آن فراتر از بخش صنعت و معدن باشد.
گرایش فرآوری مواد معدنی در مقطع کارشناسی
می توان گفت مهندسان معدن در شاخه مکانیک سنگ به بررسی رفتار سنگ ها در درون زمین و بیرون زمین می پردازند و اثرات نیروهایی که به سنگ ها وارد می شود را مطالعه می کنند. ذخایر معدنی بسیاری در ایران وجود دارد که شامل مس، سنگ های ساختمانی وقیمتی، روی، قلع، اورانیوم، سرب، طلا و زغال سنگ می باشد. به همین دلیل مهندسان معدن می توانند در بخش های دولتی و خصوصی این معادن، کار کنند. همچنین فرصت های شغلی خوبی در آینده، با افزایش بهره برداری از معادن و اکتشافت و استخراج معادن جدید، برای این مهندسین فراهم می شود. مکانیک سنگ در گرایش مکانیک سنگ مهندسی معدن، وظیفه ی بررسی نحوه ی رفتار سنگ دربرابر عوامل بیرونی و درونی را بر عهده دارد.
گرایش مکانیک سنگ