معرفی و انتخاب رشته مهندسی معدن باٰزار کار و آینده شغلی مهندسی معدن دانتل | industryna

در گرایش استخراج رشته مهندسی معدن، عملیات حفاری، آتشباری برای خرد کردن سنگ ها، بارگیری و باربری، و فرآیند سنگ شکنی به دانشجویان مهندسی معدن آموزش داده می شود. مهندسان معدن در گرایش استخراج در فضای باز کار می کنند، به همین علت داشتن توانایی بدنی برای آن ها بسیار ضروری است. در این معرفی به بیان بازار کار رشته مهندسی معدن ، وظایف رشته مهندسی معدن ، دوره تحصیلی رشته مهندسی معدن ، مزایای رشته مهندسی معدن ، و …

در وهله اول شرایط پذیرش در این رشته را بایستی از نظر میزان رقابت و علاقه مندی دانش آموزان مورد بررسی قرار دهیم که از این نظر به راحتی می توان نتیجه گیری کرد که علاقه مندی برای ورود به رشته بسیار زیاد است و بایستی شاهد رقابت قابل توجهی دهد کنکور سراسری ریاضی برای ورود به این رشته باشیم. همچنین از نظر ظرفیت پذیرش در رشته مهندسی معدن نیز شرایط خوبی برای علاقه مندان به این رشته وجود دارد و دانشگاه های سراسری بسیار زیادی در سطح کشور امکان پذیرش و تحصیل در این رشته را برای علاقمندان فراهم می نمایند. مدیریت و برآورد هزینه مجله خبری صنعت پروژه، طراحی حفاری و مهندسی ژئوتکنیک اصلی ترین مسائلی است که دانشجویان در مقطع کارشناسی مهندسی معدن با آن درگیر می شوند. برنامه کارشناسی ارشد در ابتدا با دروسی مانند ریاضیات، انگلیسی، شیمی، زمین شناسی، استخراج مقدماتی و فیزیک آغاز می شود و سپس در ترم های بعد دروس آن ها تخصصی تر می شود. دانشجویان رشته مهندسی معدن باید آماده کار در شرایط سخت باشند و در دروس ریاضی و فیزیک قوی باشند. محدوده کار آنها تنها در معادن نیست بلکه در بسیاری از پروژه های سد سازی، ساختمان سازی، ساخت تونل، اکتشافات صنایع نفت و گاز و…

http://amdmag.irمهم‌ترین مسئله‌ای که داوطلبان بسیاری در انتخاب رشته به آن توجه می‌کنند بازار کار و شرایط شغلی رشته مد نظر است. در حال حاضر ایران در بخش معدن به‌طور متوسط دارای رشد ۵.۶ درصدی است که باید در این زمینه به رشد ۱۵ درصدی دست‌یابیم که برای رسیدن به این رشد به کارشناسان تکنولوژی آفرین به‌خصوص در زمینه فرآوری نیاز داریم، زیرا راه‌یافتن به بازارهای جهانی تنها از طریق کنترل کیفیت و استاندارد کردن محصولات معدنی مقدور خواهد بود. امروزه ما نیازمند فارغ التحصیلان علاقه مند و خلاق مهندسی معدن هستیم تا بتوانیم بدون وابستگی به کارشناسان خارجی، شاهد رونق و افزایش صادرات این بخش باشیم.

دانشگاه های برتر رشته مهندسی معدن

از دوران ماقبل تاریخ بشر برای اهداف مختلف از تخصص های مربوط به مهندسی معدن در استخراج فلزات از سطح زمین استفاده کرده است. این رشته مهارت ها و تخصص های لازم برای استخراج فلزات از سطح زمین و حتی بررسی شرایط سایر سیارات را در خود دارا است و به همین دلیل همیشه در طول تاریخ توجه خاصی به آن شده است. قدیمی ترین معادن کشف شده در جهان طبق نظریه کارشناسان به حدود ۴۳ هزار سال قبل بر می گردد. رشته مهندسی معدن به عنوان یک رشته دانشگاهی نیز سابقه بسیار طولانی دارد و اولین آموزش های حرفه ای در این رشته مربوط به کالج میشیگان و سال ۱۸۶۱ میشود. البته در آن زمان این رشته با عناوین مختلف و متفاوتی در دستور آموزش قرار می گرفت و بعدها و در حدود سال ۱۸۸۵ به عنوان رشته مهندسی معدن تغییر پیدا کرد. امروزه ایران نیازمند فارغ‌التحصیلان علاقه‌مند و خلاق مهندسی معدن است تا بتواند بدون وابستگی به کارشناسان خارجی، این بخش از صنعت خود را نیز رونقش ببخشد.

  • در کانادا نیز دانشگاه مک گیل هم در مقطع کارشناسی (B.Sc.) و هم کارشناسی ارشد (M.Sc.) مهندسی معدن را ارائه می دهد و دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز در ونکوور لیسانس علمی کاربردی (B.A.Sc.) مهندسی معدن و مدارک تحصیلات تکمیلی (B.A.Sc. یا M.Eng و دکترا) را در رشته مهندسی معدن ارائه می دهد.
  • پس از مطالعات امکان‌سنجی و اقتصادی در صورتی که منطقه شناسایی شده پتانسیل لازم را داشته باشد امکان استخراج آن فراهم می‌شود.
  • علاقه مندان به رشته مهندسی معدن می توانند با استفاده از معرفی، متوجه شوند آیا این رشته متناسب با توانمندی ها و علاقه آن ها می باشد یا خیر و از سویی دیگر چگونه باید الویت های خود را در فرم انتخاب رشته درج نمایند.
  • رشته مهندسی معدن از جمله رشته‌هایی است که درآمد بالایی در خارج از کشور دارد.
  • البته باتوجه به نوع معدنی که در آن مشغول به کار می‌شوید، باید مهارت‌های عملی مناسبی را نیز بیاموزید.

بسیاری از صنایع کشور که جزء صنایع با فناوری بالا محسوب می‌شوند، در زیر مجموعه بخش صنعت و معدن قرار دارند از جمله صنایع هوافضا، داروسازی و صنایع تولید ابزار دقیق. بدیهی است که تبحر کارآفرینان ایرانی در این صنایع سبب انتشار فناوری به سایر بخش‌ها شده و توسعه این بخش سایر بخش‌ها را نیز منتفع خواهد کرد. فسفر، جامع‌ترین مرجع معرفی رشته‌های تحصیلی و دانشگاهی و همچنین مشاغل حرفه‌ای در ایران، و نیز معرفی فرصت‌های مهاجرتی برای هر رشته و شغل، در تلاش است تا از یکی از بزرگترین مشکلات موجود در جامعه یعنی بیکاری و همچنین عدم تطابق شغل افراد با حرفه، مهارت، رشته و علایق آنها جلوگیری کند. امید است تا با کمک همه مخاطبان فسفر، این مجموعه بتواند به این مهم دست یابد. میزان دریافتی این مهندسین مانند دیگر رشته های مهندسی علاوه مطابق با قانون مدیریت کشوری به سمت شغلی، تخصص، سابقه کاری، تایم کاری، خصوصی یا دولتی بودن آن بستگی دارد. مهندسین معدن به 3 دسته کارشناس، سرپرست و مدیر تقسیم می شوند که هر کدام از این افراد دارای حقوق های متفاوت هستند.

اصول استخراج معدن

توسط علیرضا طهماسبی

علیرضا طهماسبی