صاحبان صنایع استان کرمان عمده مشکلات این واحدها را تحریم ها، منابع مالی، مواد اولیه و همچنین صدور مجوزها می دانند و در حالی که بخشی عمده از این چالش ها با ورود قدرتمند دولت قابل رفع شدن است، نگاه صنایع و فعالان اقتصادی استان کرمان به سفر استانی دولت دوخته شده است.
وی با اشاره به سامانهای که در وزارت صنعت، معدن و تجارت راهاندازی شده افزود: متقاضی میتواند به این سامانه وارد شود، مشکل خود را اعلام کند و هر هفته مشکلات واحدهای تولیدی با حضور متقاضی و دستگاههای اجرایی بررسی و راهکارهای قانونی در راستای حل مشکلات این واحد تولیدی ارائه میشود.
۱۵ درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها چشم انتظار حمایت دولت
فرزاد علیجانی افزود: مشکلات مواد اولیه و گردش مالی کارخانه روغن نباتی رفع شده و بحث اصلی ما بازاریابی و فروش محصولات است.
محمود شریفی با بیان اینکه آلومینیوم هزار کرمان مشکل تولیدی و فنی ندارد عنوان کرد: اکنون ۴۵۸ نفر به صورت مستقیم در این شرکت اشتغال به کار دارند و سال گذشته ۱۶ هزار تن تولید داشتیم.
وی ادامه داد: مشکل دیگر ما تامین مواد اولیه است که حمل و دریافت آن دشواری های خاصی دارد و دولت می تواند در این بخش تسهیل کننده باشد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان خاطرنشان کرد: شهرک های صنعتی کشور در راستای تحقق شعار سال در حوزه دانش بنیان تسهیل شده که درصدی نقدی و ۶ ماه تنفس به این واحدها داده می شود و اقساط ۴۸ ماهه و در اولویت سرمایه گذاری و واگذاری زمین هستند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان به دیگر اقدامات انجام شده در استان در راستای افزایش تولید اشاره کرد و گفت: ارتباط بین واحدهای کوچک و بزرگ تولیدی را در استان دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: مبحثی که می تواند به فعال سازی واحدهای تولیدی استان کرمان کمک میکند، تامین نقدینگی و سرمایه در گردش آنهاست که هیات دولت در سفر به کرمان می تواند با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و همچنین تسهیل صدور مجوزها و سایر راهکارها به حمایت از واحدهای تولیدی بپردازد.
وی با بیان اینکه در این راستا برنامهریزیهای دیگری نیز انجام شده است، افزود: علاوه بر تامین مایحتاج واحدهای بزرگ توسط واحدهای کوچک در استان، تامین سرمایه در گردش واحدهای کوچک توسط واحدهای بزرگ و کمک به نوسازی تکنولوژی و ماشین آلات خط تولید این واحدها نیز در برنامه است.
وی تصریح کرد: تامین تسهیلات ثابت را داریم که واحدهای تولیدی صنعتی برای استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ و رونق تولید راهنمایی می شوند.
اخبار مرتبط با سفر استانی دولت سیزدهم به استان کرمان را از طریق پرونده ذیل دنبال کنید:
علی شریفینژاد با بیان اینکه از شرکت شهرک های صنعتی درخواست دارم که با تعهد سه ساله به ما مجوز فعالیت بدهد تاکید کرد: در صورتی که پس از سه سال به تولید نرسیدم، شرکت شهرک های صنعتی به صورت مجانی مرا خلع ید کند.
مدیرعامل این شرکت دارویی با اشاره به اینکه این پروژه در صورت اجازه فعالیت می تواند برای ۲ هزار و ۸۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد کند گفت: سفر رییس جمهور می تواند فصل جدیدی در فعالیت واحدهای صنعتی استان کرمان بگشاید.
در شرایطی که صنایع کوچک و متوسط در اشتغالزایی و توسعه کشورهای پیشرفته بیشترین نقش بسیار تاثیرگذار را دارد، توجه به این صنایع در استان کرمان نیز می تواند راه رسیدن به شاخص های توسعه پایدار را فراهم کند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۱ سازمان صنایع کوچک زمین با شرایط خاص به صورت ۱۰ ساله با حداقل درصد پرداخت نقدی برای تاسیس نیروگاه های تولید انرژی خورشیدی تخصیص می دهد و شرایطی ویژه برای آنان در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه واحدهای کوچک، واحدهایی هستند که زیر ۵۰ نفر پرسنل کار میکنند ادامه داد: برخی از این واحدها به دلیل مشکلات نقدینگی، محیط زیست و مشکلات مربوط به زیرساختها تولید نداشته و یا تولید آنها کم شده است.
راهکارها و اقدامات برای رفع مشکل صنایع
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: براساس آخرین عارضهیابی که توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام شده، حدود ۷۵ درصد واحدهای تولیدی استان مشکل نقدینگی و کمبود سرمایه در گردش دارند.
رحماننژاد ادامه داد: یکی از مباحثی که در استان آغاز کردیم عارضه یابی واحدهای صنعتی و ایجاد کلینیک صنعتی در واحدهای تولیدی است که در این خصوص در گام نخست مشکلات واحدهای تولیدی استان را احصا کردیم.
مدیر عامل روغن نباتی گلنار نیز گفت: بحث فروش روغن به کندی پیش می رود و همین امر باعث پر شدن انبارهای کارخانه شده و این مشکل به واسطه بالا رفتن قیمت ها پیش آمده است.
نقدینگی مشکل ۷۵ درصد واحدها
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: یکی از اهداف و برنامههای سازمان صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ فعال کردن واحدهای راکد و افزایش تولید واحدهایی است که زیر ظرفیت اسمی خود کار میکنند.
وی افزود: تاکنون ۱۶۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردم، حتی سرمایه گذار خارجی آوردم اما متاسفانه اجازه فعالیتم همچنان با مشکل روبه رو است.
مشکل ورشکستگی و مواد اولیه آلومینیوم هزار کرمان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: ۱۵ درصد از واحدهای صنعتی که در استان کرمان به بهره برداری رسیدند، غیرفعال هستند که شرکت در این زمینه کارگروهی تشکیل داده که گلوگاه و مشکلات این واحدها را بررسی می کند.
رحماننژاد با اشاره به اینکه ما در استان ظرفیت واحدهای بزرگ را داریم که مواد اولیه یا بعضی از مواد مصرفی خود را از خارج استان میآورند، گفت: یکی از کارهایی که انجام شده وصل کردن واحدهای کوچک با توجه به توانمندیهای آنها به واحدهای بزرگ استان است تا این واحدها مایحتاج خود را از داخل استان تامین کنند.
دیار کریمان میزبان سی و یکمین سفر استانی رییس جمهور
منبع: https://www.irna.ir/news/84849086/%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%88%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%DA%86%D9%87-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA%DB%8C
حسین میجانی افزود: عمده مشکلات این واحدهای تولیدی استان کرمان تامین مواد اولیه و منابع مالی است که این مشکل از طریق پرداخت تسهیلات مالی و سایر روش ها پیگیری می شود.
مدیرعامل شرکت هورخش دارو نیز گفت: زمین پروژه واقع در شهرک صنعتی را از بنیاد مستضعفان خریداری کردم و قرار است در این زمین ۱۳ هکتاری، چهار هکتار کارخانه داروسازی و ۹ هکتار پارک پردیس دارویی علم و فناوری راه اندازی شود که کارهای پیش طراحی و مطالعات پروژه انجام شده است.
فعالیت چهار درصد صنعت کرمان با ظرفیت بالای ۷۵ درصد
توجه دولت سیزدهم از همان آغاز کار خود با فعال سازی ۱۲۹ واحد راکد کشور عزم جدی شخص رییس جمهور را به رفع موانع تولید نشان می دهد و گسترش این رویکرد در استان پهناور کرمان به بهانه سفر استانی دولت می تواند زمینه ساز توسعه و آبادانی بیش از پیش دیار کریمان باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا استان معدنی کرمان نیز همسو با فرمایشات مقام معظم رهبری طی این سالها راه صنعتی شدن را در پیش گرفته، اما آمارها نشان می دهد که حوزه صنعت استان کرمان در سال گذشته فقط یک درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده در حالی که معادن رشد ۱۱ درصدی داشته اند.
وی با اشاره به اینکه در این راستا برنامههای متفاوتی تعریف شده است، گفت: یکی از مهمترین برنامههای تعریف شده برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان است که با قدرت برگزار و پیگیری میشود.
وی بیان کرد: ۳۰ درصد واحدهای تولیدی استان کرمان فعال هستند (بین ۵۰ تا ۷۵ درصد ظرفیت تولید خود فعالیت دارند)، ضمن اینکه حدود ۴۸ درصد واحدهای تولیدی استان نیمه فعال و ۱۸ درصد واحدهای ما راکد و غیرفعال هستند.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم هزار در کرمان گفت: مشکل عمده ما ورشکستگی این کارخانه است که اکنون به مزایده گذاشته شده و یک شرکت قیمت داده که می گویند قیمت ارزان است.
مشکل مجوز تولید کننده دارو/ سرمایه گذاری که بر زمین ماند
حرکت نکردن صنایع استان کرمان همگام با توسعه معادن در واقع امتداد یک وابستگی به منابع است که با وجود پایان یافتن منابع تجدیدناپذیر و محدود فعلی، می تواند ضمن از حرکت ایستادن چرخ تولید، حجمی گسترده از بیکاری را در جامعه برجای بگذارد.
مشکل بازاریابی روغن نباتی گلناز
وضعیت صنایع استان درحالی است که به گفته علیرضا رحماننژاد معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان از مجموع یکهزار و ۸۱۷ واحد تولیدی در استان کرمان، واحدهای تولیدی بر اساس میزان فعالیت به چهار دسته تقسیم بندی شده اند که در این میان واحدهای عالی با ظرفیت بالای ۷۵ درصد تولید میکنند که این واحدها فقط حدود چهار درصد صنایع تولیدی استان را شامل میشوند.