رشته مهندسی معدن معرفی گرایش ها، حقوق و درآمد و بازار کار + فیلم آموزش رایگان فرادرس مجله‌ | industryna

خیلی مهم است که شما چه نگاهی به این رشته دارید و چگونه این آمادگی را در خود ایجاد کرده اید که رشته معدن را انتخاب می کنید ولی به هر حال بسیاری از مدیران کشور ما موفقیت خود را پس ذخائر عظیم و معادن غنی کشور ما کسب کرده اند. استخراج کانی ها از معادن و تبدیل آنها به فلزات یا مواد ارزشمند دیگر و استفاده از آنها در داخل یا خارج کشور تمامی فرایند این بخش بزرگ اقتصادی است. نمونه برداری های سطحی و نقشه های ماهواره ای در تشخیص ذخایر معادن و یا شناسائی معادن نقش اساسی ایفا می کنند. مهندسی معدن با رشته های زمین شناسی شیمی، جغرافیا ارتباط نزدیک دارد و دانش آموزی که این رشته را انتخاب می کند باید در دروس فیزیک و ریاضی پایه قوی داشته باشد. مهندسان معدن در گرایش اکتشاف معدن به بررسی زمین‌شناسی اقتصادی، حفرگمانه، نمونه‌برداری و نیز ارزیابی میزان سودآوری مواد معدنی می‌پردازند.

معرفی رشته مهندسی معدن

پس از اتمام تحصیلات تکمیلی، شما می توانید به عنوا یک داوطلب در دوره های زمین شناسی، کار در معدن، طراحی معدن، متالورژی و احیای محیط زیست شرکت کنید. افرادی که برای تحصیل در مقطع دکتر در رشته مهندسی معدن اپلای می کنند برای انجام کارهای پیشرفته در رشته مهندسی معدن، تحقیقات و تدریس آماده می شوند. برنامه دکترای مهندسی معدن به داوطلبان کمک می کند تا دانش کامل و جامعی را در رشته حرفه ای خود داشته باشد. کانادا نیز ۶ دانشکده برتر در رشته مجله خبری صنعت مهندسی معدن دارد که ۶ دانشگاه در میان ۲۰ دانشکده برتر لیست رتبه بندی است. رشته مهندسی معدن به عنوان یک رشته تیمی نیاز به همکاری همه مهندسان و ناظران مربوط به این حوزه دارد و این گونه نیست که تنها یک شخص شروع به فعالیت در این حوزه کند. مهندسی معدن به صورت پروژه در نظر گرفته می شود و همه افراد از مشاوران فنی گرفته تا تکنسین های معدنی و برنامه ریز و کاوشگر معدنی همه با همکاری یکدیگر می توانند یک پروژه را به اتمام برسانند.

http://amdmag.irدر کشورهایی مانند کانادا و در دانشگاه‌های پیشرفته آن، تمامی این مدارک مورد تایید است و شما با داشتن یکی از آن‌ها می‌توانید در رشته مربوطه پذیرش شوید. البته، ممکن است در بعضی از کشورها تنها آزمون تافل یا آیلتس مورد قبول باشد و برای اطلاع از آن می‌توانید وب سایت دانشگاه را بررسی کنید. برخی از مشاوران فنی ممکن است به صورت خصوصی در دفتر کار خود با مشتریان گفت و گو کنند. برخی دیگر ممکن است به مهندسان تولیدات محصولات معدنی کمک کنند، یا کار دیگری را در عملیات تولیدی به عنوان پشتیبان فنی در تولید انجام دهد. کسانی که به عنوان مشاور فنی کار می کنند ممکن است عضو یک تیم طراحی شوند که روی یک پروژه بزرگ کار می کنند. شرکت ها یا آزمایشگاه های تحقیقاتی ممکن است یک مشاور فنی برای حل و فصل جنبه ای از یک عملیات داشته باشد.

  • در کشور انگلستان، رشته مهندسی معدن برای نخستین بار تأسیس شد و بعنوان نخستین رشته مهندسی اکادمیک تاریخ معرفی گردید و انسانها از زمان گذشته اشنا به فنون این رشته بوده اند و برای پیشبرد زندگی خود از آن بهره می گرفتند.
  • در حال حاضر امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در بهترین دانشگاه های ایران از جمله دانشگاه تهران و یا دانشگاه صنعتی اصفهان در گرایش های مختلف مهندسی معدن برای علاقه مندان در دسترس است.
  • به صورت علمی و تخصصی نمی توان از یک رفتار و یک روش برای انجام تمام این فعالیت ها بر روی تمام سنگ ها استفاده کرد و تشخیص نوع رفتار ها بر عهده مهندسین و فارغ‌التحصیلان گرایش فرآوری مواد معدنی در مهندسی معدن خواهد بود.
  • یک مهندس معدن در گرایش اکتشاف پس از کشف معدن، نوع و شکل مواد معدنی را تعیین کرده و به ارزیابی اقتصادی، میزان ذخیره و همچنین چگونگی استخراج منابع معدنی می‌پردازد.

دانش آموختگان این رشته در تمامی بخش های صنعت معدن و صنایع معدنی می تواند مشغول به کار شود. تمامی بخش‌های صنعت معدن و صنایع معدنی که نیاز به مهندس معدن باشد، همگی می‌توانند زمینه کاری وی با توجه به گرایش تخصصی او به حساب آیند. دانش آموختگان رشته مهندسی معدن با توجه به اینکه در این زمینه تخصص لازم را دارا هستند در صورت داشتن توانایی مالی و با بهره‌گیری از سیاست‌های حمایتی دولت از قبیل وام‌های بلند مدت کم بهره، می‌توانند خود اقدام به تاسیس و بهره‌برداری از معادنی همانند سنگ‌های ساختمانی، زغال‌سنگ، مس، پوکه معدنی، شن و ماسه و … نمایند. تکنسین های معدن بخش مهمی از کار تیمی مهندسی به شمار می روند که در تمام جنبه های استخراج معادن از اکتشاف، برنامه ریزی، توسعه و بهره برداری گرفته تا استخراج مواد معدنی و کنترل محیط زیست نقش دارند.

معرفی رشته علوم تشریح + بازار کار و دانشگاههای پذیرنده

بخش صنایع و معادن شامل زیربخش‌های صنعت و معدن، ساختمان و آب و برق و گاز می‌باشد. در این تقسیم‌بندی بخش ساختمان ۹٫۸ درصد و بخش صنعت و معدن نیز ۱۳٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور سهم دارند. به این ترتیب، صنایع و معادن (البته بدون احتساب بخش نفت و گاز که مهم‌ترین صنعت کشور به حساب می‌آید) در مجموع یک چهارم اقتصاد ایران را تولید می‌کند.

کارکنان وزارت کشور با آرمان‌های امام (ره) تجدید میثاق کردند

توسط علیرضا طهماسبی

علیرضا طهماسبی