چرا که رشته مهندسی معدن در کنار همه سختی هایی که دارد، از آینده شغلی بسیار خوبی برخوردار است. گزارش ها نشان می دهد که رشته مهندسی معدن جزو ۱۰ شغل سخت جهان قرار دارد و گرایش های خاصی برای آن در نظر گرفته شده است. تیم مهاجرتی تراست پس از بررسی های فراوان دریافته است که رشته مهندسی معدن در کارشناسی تقریبا تنها به همان رشته مهندسی معدن محدود می شود. اما در مقطع کارشناسی ارشد این رشته تخصصی تر شده و افراد می توانند گرایش خاصی را انتخاب کنند.
علاوه بر این حتی استخدام دانشجویان مهندسی معدن بعد از فارغ التحصیلی در کشورهای مختلف نیز امکان پذیر است. دقت داشته باشید که واحدهای درسی تمام رشته ها هر چند سال یکبار توسط شورای عالی برنامه ریزی آموزش کشور زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد بازنگری قرار گرفته و بر اساس نیاز جامعه و شرایط آن رشته در سطح بینالمللی واحدهای درسی جدیدی مجله خبری صنعت تعیین می شود. البته نه اینکه به صورت کامل شاهد تغییرات عمده در واحدهای درسی یک رشته باشیم اما با این حال در این بازنگری ها برخی از واحدهای درسی اضافه شده و برخی کم و ممکن است سرفصل برخی از واحدهای درسی نیز با تغییراتی همراه شود. در این بخش سعی داریم تا واحدهای درسی مهندسی معدن در آخرین بازنگری صورت گرفته شده را به شما معرفی کنیم.
- موسسه مهاجرتی تراست لیستی از مدارک مشترکی که برای اپلای در رشته مهندسی معدن به آن نیاز دارید را آماده کرده است.
- اگرچه پذیرفته شدگان در رشته مهندسی معدن از شاخه ریاضی و فیزیک هستند و در این شاخه نیز درس زمین شناسی ارائه نمیشود، اما علاقهمندان میتوانند درس زمینشناسی دوره دبیرستان را مطالعه کنند تا یک دید کلی از مباحث زمین شناسی بدست آورند.
- این مرکز با هدف تفکیک سنجش توانمندی از کسب توانمندی و عدم اجبار به شرکت در دوره های آموزش جهت دریافت گواهینامه های توانمندی حرفهای و آزادی عمل در روشهای مختلف کسب توانمندی فعالیت خواهد نمود.
- در این رشته علاوه بر مباحث مطرح شده توانایی مدیریت، حل مسئله و تصمیمات لحظهای، نرمافزار، برنامه نویسی و کامپیوتر، سفر رفتن و بازدیدهای مختلف و به شکل کلی دور بودن مقطعی از عزیزان هم مطرح هست.
- به طور معمول دیپلم دبیرستان و بالا بودن دروس ریاضی، فیزیک، زمین شناسی در دبیرستان برای اپلای ضروری است و یا اینکه برخی از دانشگاه ها یک آزمون ورودی را برای ثبت نام دانشجویان در نظر می گیرند.
- هر ساله بسیاری از علاقه مندان به رشته مهندسی معدن برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور اپلای می کنند.
جهت تعیین وقت برای انتخاب رشته مهندسی معدن توسط بهترین و با تجربه ترین مشاوران انتخاب رشتهتهران ، همین حالا با مرکز مشاور گروپ تماس بگیرید . توجه داشته باشید که انتخاب رشته به صورت دستی و با توجه به تغییرات در ظرفیت پذیرش دانشگاه ها،شرایط بومی گزینی،سلایق داوطلب و علاقمندی داوطلبان در انتخاب رشته کنکور انجام خواهد شد و بالطبع نتیجه ای بسیار راضی کننده خواهد داشت. همچنان توصیه می کنیم برای انجام یک انتخاب رشته ی موفق و مطمئن حتما باید از رتبه قبولی های سال قبل اطلاع کامل و کافی داشته باشید چرا که در انتخاب رشته کنکور ریاضی اطلاع از رتبه ، تراز و درصد های قبولی های رشته مهندسی معدن در کنکور سال گذشته می تواند بر انتخاب رشته ی شما بسیار موثر و کار آمد باشد. مدارک مختلفی برای تحصیل در رشته مهندسی معدن وجود دارد که محبوب ترین آن ها شامل لیسانس مهندسی معدن (لیسانس یا کارشناسی)، لیسانس علوم (B.Sc. یا کارشناسی)، لیسانس فناوری (B.tech)، یا لیسانس علوم کاربردی (B.A.Sc.) در مهندسی معدن اشاره کرد. بسته به کشوری که قصد تحصیل در ان را دارید مدارک کارشناسی ارشد مهندسی معدن شامل کارشناسی ارشد M.Sc.
دانلود سوالات کنکور انسانی با پاسخنامه ۱۴۰۲
همچنین، مهندس حاذق به کار با برخی از نرمافزارهای تخصصی این حوزه از جمله Phase تسلط دارد. اگرچه پذیرفته شدگان در رشته مهندسی معدن از شاخه ریاضی و فیزیک هستند و در این شاخه نیز درس زمین شناسی ارائه نمیشود، اما علاقهمندان میتوانند درس زمینشناسی دوره دبیرستان را مطالعه کنند تا یک دید کلی از مباحث زمین شناسی بدست آورند. لازم به ذکر است در صورتی که پذیرفته شدگان هیچ آشنایی درباره درس زمینشناسی نداشته باشند، مشکلی در دوره دانشگاه نخواهند داشت؛ چون دروس مختلف زمین شناسی را از مباحث کاملا ابتدایی تا مباحث پیشرفته تخصصی در دانشگاه خواهند آموخت.
دروس مشترک بین گرایش های مختلف مهندسی معدن
شرکت های استخراج مواد معدنی به عنوان متداول ترین کارفرمایان برای مهندسان معدن شناخته می شوند که اقدام به فروش مواد اولیه استخراج شده از زمین به پالایشگاه ها و سایر تولید کنندگان می نمایند. مهندسان معدن باتوجه به نوع سنگ معدن یا موادی نظیر فلزات، نفت و گاز، زغال سنگ، الماس و سایر مواد معدنی که استفاده می کنند؛ تخصص دارند. هر یک از این مواد، نیازمند ابزارها و روش های استخراج خاصی است و وظیفه ی مهندسان معدن، طراحی و اجرای آن ها برای دستیابی به حداکثر بهره وری و کیفیت مواد می باشد.