گرایش استخراج در رشته مهندسی معدن را میتوان به عنوان یکی از شاخه های اصلی این رشته در نظر گرفت که یکی از قدیمی ترین و پیچیده ترین گرایش های رشته نیز در سطح بین المللی محسوب می شود. در این گرایش دانشجویان مهارت های کافی و لازم برای استخراج فلزات از معادن را به دست آورده و همچنین تخصص های کافی و لازم برای شروع کار معادن را نیز به دست می آورند که میتواند لازمه اصلی و اساسی برای حرفه مهندسی معدن باشد. دانشجویان در این گرایش به اطلاعات اولیه لازم در دروس ریاضیات مهندسی، مکانیک و ماشین آلات سنگین مربوط به مهندسی معدن دست پیدا کرده و مهارت های کافی برای حفاری و توسعه معادن زیرزمینی و همچنین جمع آوری آب های زیرزمینی را پیدا می نمایند. گرایش استخراج در حال حاضر محبوب ترین گرایش رشته مهندسی معدن نیز محسوب میشود و بازار کار آن به نسبت سایر گرایش ها در شرایط ایده آل تر و بهتری قرار می گیرد. منابع استخراجشده از معادن مصارف بسیار گستردهای دارد و مهندسان معادن ناظر بر استخراج این منابع هستند. این منابع در بسیاری از محصولات از مصالح ساختمانی و اتومبیل گرفته تا تلفنهای همراه و رایانه مورد استفاده قرار میگیرد و روز به روز به کاربردشان و به تبع آن بازار کار مهندسی معدن اضافه میشود.
علاقه مندانی که قصد اپلای در رشته مهندسی معدن را دارند بسته به کشوری که می خواهند در آن تحصیل کنند، الزامات خاصی را باید رعایت نمایند. به طور معمول دیپلم دبیرستان و بالا بودن دروس ریاضی، فیزیک، زمین شناسی در دبیرستان برای اپلای ضروری است و یا اینکه برخی از دانشگاه ها یک آزمون ورودی را برای ثبت نام دانشجویان در نظر می گیرند. رشته مهندسی معدن هر ساله در دانشگاه های دولتی و در دوره های روزانه، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد ارائه می شود.
- همانطور که از اسم این گرایش معلوم است، این مهندسین به کشف معدن در مناطق می پردازند.
- نمی توان آنچه را یک معدنچی لمس کرده برای شما به خوبی بیان کرد گرچه همه گرایش های معدن منجر به کار در داخل تونل های تاریک و طولانی معادن نمی شود ولی به هر حال سعی داریم تا پایان کار بعضی از رشته ها را برای شما بیان کنیم.
- مدیریت و برآورد هزینه پروژه، طراحی حفاری و مهندسی ژئوتکنیک اصلی ترین مسائلی است که دانشجویان در مقطع کارشناسی مهندسی معدن با آن درگیر می شوند.
- همچنین درباره آزادسازی مدرک تحصیلی، اپلای برای ارشد مجدد و اپلای برای دکتری بخوانید.
زمین شناسی، فیزیک، طراحی معدن و ایمنی و ریاضی اصلی ترین علومی است که یک مهندس معدن باید با آن آشنا باشد. افراد بعد از اینکه در رشته مهندسی معدن فارغ التحصیل شدند برای اینکه بتوانند به عنوان مهندس کار کنند باید مجوز را دریافت کنند. این مجوز به طور کلی نیاز به مدرک تحصیلی برنامه مهندسی معتبر ABET، نمره قبولی در آزمون مبانی مهندسی ، حداقل ۴ سال تجربه کاری و نمره قبولی در آزمون مهندسی حرفه ای را دارد. شامل تعریف رشته مهندسی معدن استخراج معدن، تعداد و عناوین واحدهای درسی ، معرفی رشته ها و گرایش های کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی معدن، فرصت های استخدامی و بازار کار رشته مهندسی معدن استخراج معدن و …. دروس حسابان و حساب دیفرانسیل و انتگرال در دوره دبیرستان به عنوان دروس پایه و پیشنیاز برای درسهای ریاضی 1 و 2، معادلات، ریاضیات مهندسی در دانشگاه به حساب میآیند. رشته مهندسی معدن که تاریخچه ای دیرینه در رشته های مهندسی دارد از دیرباز مورد توجه بسیاری از افراد به خصوص علاقه مندان به درآمدهای بالا بوده است.
بهطور کلی در این گرایش اثر نیروهای مختلف روی سنگها بهوسیله مهندسان معدن مطالعه میشود. درواقع معدن، مادر صنایع است؛ زیرا از طریق معدنکاری، مواد اولیهی مورد نیاز صنایع مختلف تأمین میشود. صنعت معدن، درواقع مجموعهی علوم، روشها و فنونی است که از اکتشافات یک معدن تا فرآوری آن وجود دارد. با توجه به اینکه انسانها از دیرباز به دنبال کشف طلا و برخی از مواد معدنی بودند، این حرفه قدمت زیادی دارد. رشته مهندسی معدن در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش زیر است که این دو گرایش تا مقطع دکتری نیز دنبال میشوند که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
معرفی رشته علوم تشریح + بازار کار و دانشگاههای پذیرنده
فارغ التحصیلان رشته های فنی و مهندسی مقطع کارشناسی و بالاتر از آن میتوانند با فراگیری مهارت های مورد نیاز صنعت آمادگی لازم جهت پذیرش مشاغل تخصصی را داشته باشند. دانشجویان رشته مهندسی معدن باید از توانایی مدیریت و نظارت بر معدن، به غیر از دانش کافی در زمینه سنگ ها و کانی ها و معادن برخوردار باشند و توانایی هماهنگ کردن افراد در درون کار تیمی را داشته باشند. اما درآمد و حقوق یک مهندس معدن در ایران باتوجه به عواملی مانند نوع شرکت، محل فعالیت، مجله خبری صنعت سطح ارشدیت و نیز مدرک تحصیلی، میتواند متفاوت باشد. بهعنوان مثال یک کارشناس مهندسی معدن در تهران، ممکن است درآمد و حقوقی متفاوت از یک کارشناس معدن در سایر شهرهای کشور داشته باشد. بههمین جهت میتوان مشاغل مرتبط با این حوزه را مشاغلی مهم و مورد تقاضا در بخشهای صنعتی و معدنی کشور دانست. اما تا چه اندازه با این رشتهی دانشگاهی آشنایی دارید؟ بهنظر شما یک مهندس معدن کیست؟ در بخش بعدی به ارائه پاسخ این سوالات نیز خواهیم پرداخت.
گرایش استخراج معدن: