وی با بیان اینکه مهمترین چالش این صنعت قمیتگذاری دستوری است، گفت: اکنون تایرهای باری، کامیونی و سواری رادیال مشمول قیتگذاری دستوری هستند و شرکتهای تولیدکننده این تایرها وضعیت خوبی ندارند.
تنها ادامهداد: وقتی قیمت مواد اولیه مورد نیاز تولید این کالا از جمله سیم طوقه، کربن، محصولات پتروشیمی، اکسید روی و غیره آزاد است و در بازار تعیین میشود، انتظار میرود قیمت محصول نهایی نیز آزاد باشد.
وی تاکید کرد: در این زمینه، ورود تایر به بورس با شفافسازی قیمتها میتواند چارهساز باشد.
وی با بیان اینکه تولید تایر با قیمتگذاری دستوری دیگر میسر نیست، به صورتحسابهای شرکتهای تایر بورسی اشاره کرد که اکثر آنها اکنون در محدوده زیان هستند.
«مصطفی تنها» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: آخرین بار در سه ماهه نخست امسال مجوز افزایش قیمت تایر داده شد، اما باید گفت شرایط اقتصادی و نرخ تورم بهگونهای نیست که بتوان قیمتها را ثابت نگهداشت.
این مقام صنفی یادآور شد: این در حالی است که در ماههای گذشته تایرهای بایاس از شمول قیمتگذاری خارج شدهاند و بازار با وجود رشد اندک قیمتها دچار بحران نشد، زیرا رقابت بین شرکتها گرم است.
به گزارش ایرنا، شرکتها و کارخانجات تولیدکننده تایر در پنج ماهه نخست امسال ۱۰ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۶۵۲ حلقه تایر تولید کردند. این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد سه درصدی نشان میدهد.