همچنین لیست زیر شامل دانشگاههای دولتی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که مهندسی معدن در آنها به صورت آکادمیک در حال تدریس است. بخش صنعت و معدن کشور علاوه بر نیروی کار متخصص، به ماشینآلات مدرن نیز وابسته است. آمارهای بانک مرکزی نشان میدهند که در سالهای اخیر بین ۳۶ الی ۴۰ درصد از سرمایه گذاری در ماشینآلات کشور در بخش صنایع و معادن انجام شده است. با توجه به سهم ۲۵ درصدی صنایع و معادن از اقتصاد کشور، به این ترتیب این بخش تقریباً ۱٫۵ برابر بیش از سهمی که از تولید ناخالص داخلی دارد ماشینآلات سرمایه گذاری شده در کشور را به کار گرفته است.
دانلود سوالات کنکور انسانی با پاسخنامه ۱۴۰۲
فارغالتحصیلان رشته مهندسی معدن علاوه بر وزارت معادن و فلزات میتوانند در وزارت نفت در زمینه حفاری، وزارت نیرو در زمینه آبهای زیرزمینی، کارگاههای وزارت راه و ترابری برای حفاری راهها و تونلها و شرکت مترو مشغول به کار شوند. ✔️ رشته مهندسی معدن در خصوص آموزش مکانیک سنگ، زمان شناسی ساختمانی، ژئوفیزیک و زمین شناسی معدنی و عملیات حفاری و آتش باری به منظور خرد کردن سنگ، بارگیری و باربری و سنگ شکنی به دانشجویان است. یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور مجله خبری صنعت می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته مهندسی معدنمی باشد. داوطلبان علاقه مند به مهندسی معدنمی بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته مهندسی معدنرا معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم. رشد اشتغال مهندسان معدن و زمین شناسی به تقاضای زغال سنگ، فلزات و مواد معدنی بستگی دارد.
- کاربرد مکانیک سنگ در بخشهای مختلف صنعت نفت در موضوعاتی نظیر حفاریهای نفتی، شکافت هیدرولیکی، ذخیره¬سازی زیرزمینی گاز، ماسه دهی چاهها، نشست سطح زمین یا کف دریا، فعال شدن گسلها، تغییر تراوائی، بهره دهی چاهها، ازدیاد برداشت در مخازن نفت سنگین و …
- در این گرایش مهندسان معدن با استفاده از روشهای ژئوشیمیایی و ژئوفیزیکی، مناطق آلوده را شناسایی میکنند.
- علاوه بر این به دلیل رشد علم و افزایش کاربرد رایانه در رشتههای مختلف، دانشجویان رشته مهندسی معدن باید با نرمافزارها و زبان انگلیسی آشنایی نسبی را داشته باشند.
- در واقع پرورش اساتید برای دانشجویان در سال های آینده و همچنین افزایش سطح علمی کشور در این رشته دیگر کاربرد بسیار مهم مهندسی معدن محسوب می شود.
مواد معدنی استخراج شده را نمی توان بلافاصله بعد از استخراج استفاده کرد و لازم است متناسب با صنعتی که از آن استفاده می کند، مشخصات خاصی نظیر دانه بندی، عیار، میزان رطوبت، میزان ناخالصی، و … امیدواریم مطالب فوق اطلاعات لازم و کافی را درباره رشته “مهندسی معدن” در اختیار شما قرار داده باشد. مهندسی معدن با هدف تربیت متخصصانی برای بهره برداری درست و اصولی از سرمایه های نفت و گاز ، در حال حاضر و در دانشکده های فنی و مهندسی تدریس می شود که در کنکور 96 نیز طرفداران خودش را داشته است. مخصوصا در کشورهای پیشرفته توجه زیادی به این رشته شده است و دانشگاههای معتبر آن را ارائه دادهاند. از جمله بهترین مراکز علمی پلی تکنیک ویرجینیا، دانشگاه کلرادو، دانشگاه مک گیل و دانشگاه استرالیای غربی است.
مکانیک سنگ
سازمان هایی نظیر وزارت معادن و فلزات، وزارت نفت ( در زمینه حفاری)، وزارت نیرو ( در زمینه آب های زیرزمینی و سدسازی)، وزارت راه و ترابری (برای احداث تونل ها و حفاری ها)، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، شرکت های مهندسی در حوزه تونل و فضاهای زیرزمینی، شرکت مترو، سازمان انرژی اتمی، و … با توجه به این که کشور ایران به لحاظ مواد معدنی بسیار غنی است، رشته مهندسی معدن بازار کار خوبی دارد و فارغ التحصیلان رشته مهندسی معدن می توانند در بخش های مرتبط به معادن متناسب با گرایش خود مشغول به کار شوند. بسیاری از افراد بعد از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی مهندسی معدن وارد بازار کار می شوند و در حوزه های مختلف مربوط به این رشته کار می کنند. اما عده ای دیگر از افراد برای مقاطع تحصیلی بالاتر مانند کارشناسی ارشد اپلای می کنند. در حال حاضر رشته مهندسی معدن با دو گرایش اکتشاف و استخراج در دانشگاه های پذیرنده این رشته در سراسر کشور، ارائه می شود. داوطلبانی که بتوانند مرحله آزمون کتبی را با موفقیت پشت سر بگذارند، می توانند پس از مجاز شدن برای انتخاب رشته مهندسی معدن، اقدام به درج الویت های مرتبط با رشته مهندسی معدن در فرم انتخاب رشته نمایند.
کارکنان وزارت کشور با آرمانهای امام (ره) تجدید میثاق کردند
در این گرایش دانشجویان درباره مکانیک سنگ، زمانشناسی ساختمانی، ژئوفیزیک و زمینشناسی معدنی مطالعه میکنند. از دوران ماقبل تاریخ تا به امروز، معدن نقش برجستهای در پایداری بشریت ایفا کردهاست. از آغاز تمدن مردم از سنگ و سرامیک استفاده میکردند تا که بعدها از فلزات سطحی زمین و نزدیک به سطح زمین بهرهبرداری کردند. برای مثال سنگ چخماق با کیفیت بالا در شمال فرانسه و جنوب انگلستان برای تولید آتش و شکستن سنگها مورد استفاده قرار میگرفتهاست.[۱] معادن سنگ چخماق در مناطق گچی کشف شدند جایی که چاههایی در درون درز و شکافها در زیرزمین تعبیه شده بودند تا به محلهای برداشت برسند. قدیمیترین معدن شناخته شده در آثار باستانی “Lion Cave” در سوازیلند است در این معدن سن یابی نیمه عمر کربن حدود ۴۳۰۰۰ سال را نشان میدهد. در دوره دوم عصر حجر قدیم یا کهنه سنگی مردم از این معدن هماتیت استخراج میکردند.[۲][۳]رومیان باستان نوآوران مهندسی معدن بودند.