اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع | industryna

گاهی اوقات به دلیل افزایش ساعات کاری این افراد نمی‌توانند ارتباط خوبی مابین کار و زندگی خود برقرار کنند. متاسفانه مهندسان صنایع با یک مشکل نسبتا بزرگ در بازار کار مواجه هستند. برخی از صاحبان کسب و کارها مهندسان صنایع را به عنوان رقیب خود تصور می‌کنند. همین موضوع نیز موجب می‌شود که مدیران حمایت کافی از مهندسان صنایع نداشته باشند. همان طور که مطالعه می‌کنید رشته مهندسی صنایع معایب و دشواری‌های کمی در مقایسه با سایر رشته‌های تحصیلی دارد.

http://amdmag.ir

در حال حاضر، مهندسی صنایع یکی از محبوب‌ترین تخصص‌ها در بازار کار است. گستردگی دروس ارائه شده در این رشته، مهندسین صنایع را به ابزار موثری برای پیشبرد اهداف سازمان­ها تبدیل کرده است. یک دانش آموخته رشته صنایع هم می­تواند در واحدهای صنعتی و تولیدی و هم در بنگاه­های مختلف خدماتی نظیر شرکت­های برنامه­ریزی، بانک­ها، بیمه­ها، ادارات دولتی و حتی بیمارستان­ها به طور موثر فعالیت کنند. مهندسی صنایع رشته‌ای است که با طراحی، پیاده­سازی و بهبود سیستم­های یکپارچه­ای از انسان، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی مرتبط است. این رشته بر پایه دانش تخصصی در علوم ریاضی، طبیعی، اجتماعی و نیز قوانین و روش­های تجزیه و تحلیل مهندسی و طراحی بنا شده تا به کمک آنها به ارزیابی نتایج حاصل از سیستم‌های یکپارچه بپردازد (انجمن مهندسی صنایع آمریکا).

این رشته در کنار بازار کار مناسب درآمد و حقوق مناسبی را نیز در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. این گرایش به ارائه راهکارهای سیستماتیک می‌پردازد و بیشتر جنبه نرم‌افزاری دارد؛ هدف این گرایش، آموزش روش‌های جدید و سیستماتیک، آموزش تجزیه و تحلیل واحد‌های صنعتی و آموزش مدل‌های ریاضی به داوطلبان می‌باشد. یک «مهندس تحلیل سیستم‌ها» – با استفاده از مدل‌های ریاضی و نرم‌افزارهای مختلف – به تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع‌آوری شده می‌پردازد و نتیجه آن را در اختیار واحد‌های مختلف قرار می‌دهد. شایان ذکر است که این گرایش، نسبت به سایر گرایش‌های رشته مهندسی صنایع، به بررسی کلان‌تر و جامع‌تر سیستم‌ها و پروژه‌ها می‌پردازد. داوطلبان تا حد زیادی با تغییرات کنکور سراسری در سال 1402 آشنا شدند.

مهندسی صنایع

طراحی، ایجاد، استقرار، بهبود و اداره سیستم­های متشکل از انسان، مواد و تجهیزات چه در بخش­های تولیدی و چه در بخش­های خدماتی عمده وظایف مهدسین مجله خبری صنعت را تشکیل می­دهند. نکته‌ی مهم این است که رشته‌ی مهندسی صنایع در حال حاضر یکی از پرتقاضاترین رشته‌ها در بازار کار ایران می‌باشد. هر کسب‌وکاری برای شروع کار به مهندسین صنایعی نیاز دارد تا فرآیندهای برنامه‌ریزی استراتژیک، تهیه‌ی طرح‌های توجیهی، نظارت بر فرآیند‌ها و… را انجام دهد. همچنین این رشته جزء۵ شغلی است که کارفرمایان در ایران بیشتر استخدام می‌کنند.

  • پس از طراحی و همچنین توسعه کالا و ابزاری، مهندسان صنایع باید بتوانند آن را به متخصصان و کارگران به خوبی توضیح دهند.
  • امروزه یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که پیش روی هر یک از ما قرار دارد، انتخاب رشته‌ی دانشگاهی می‌باشد.
  • صنایع ثانویه همچنین شامل صنایع تولید انرژی به عنوان مثال، صنایع برق آبی و همچنین صنعت ساختمان می‌شود.
  • شاخه‌اي مهندسي كه طراحي بهبود و ايجاد سيستم‌هاي يكپارچه متشكل از انسان، مواد ، تجهيزات و انرژي را در برمي‌گيرد.
  • داوطلبان می‌توانند در حداکثر زمان 6 ساله دروس رشته مهندسی صنایع را سپری کنند.
  • جالب است بدانید به گزارشفوربز۲۰ درصد از کسب‌وکارهای کوچک پس از ۱ سال کاملا منحل می‌شوند و این آمار برای دو سال به حدود ۵۰ درصد می‌رسد.

مهندسی صنایع جزء معدود رشته‌های سنتی است که خیلی سریع خود را با تغییرات تکنولوژی و تحولات دنیای مدرن وفق داده و به حوزه‌های جدید ورود کرده است و فارغ‌التحصیلان این رشته در این حوزه‌ها در حال فعالیت هستند. طبق بررسی و آمارهای به دست آمده پیش بینی شده است که مشاغل معماری و مهندسی بین سال‌های 2019 و 2029 با رشد 3 درصدی روبرو خواهد شد. با این حال، در این رشته پروژه‌ها و کارهای در دست انجام است که در آینده بسیار پیشرفت خواهند داشت و به طبع آینده شغلی خوبی برای متقاضیان این رشته رقم خواهد زد.

مهندسی صنایع در ایران[ویرایش]

توسط علیرضا طهماسبی

علیرضا طهماسبی