استاندار کرمان: برای بازگشت حقوق دولتی معادن استان به رییس‌جمهور نامه نوشتم



به گزارش ایرنا محمدعلی طالبی شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با شبکه استانی کرمان اظهار داشت: این مبلغ می‌تواند استان را به حرکت درآورد و ما پیگیری جدی را شروع کرده ایم، نامه ای امضا و به رییس جمهور ارسال کردم که جداول بودجه را به نحوی اصلاح کنیم که حداکثر سود به استان برسد.
وی افزود: تقسیم سود سالانه شرکت های بزرگ اولویت ما است که خرج سرمایه گذاری در استان شود و هر سرمایه گذاری جدید یک فضای جدید برای رشد استان است.

استاندار کرمان بر لزوم حمایت و همراهی بنگاه های اقتصادی در طرح های مختلف اقتصاد استان تاکید کرد و ادامه داد: تولید ارزش افزوده استان بیشتر مبتنی بر چند بنگاه اقتصادی بزرگ است.

وی با اشاره به اینکه نقطه ضعف استان ضعیف بودن صنایع کوچک‌و متوسط است بیان کرد: صنایع کوچک باید در سایه این صنایع بزرگ رشد می‌کردند که این اتفاق نیافتاده است، بخشی از تلاش ها را به این بخش معطوف می کنیم و با مدیران هم صحبت هایی کرده ایم.

لزوم وجود صنایع قطعه سازی در کرمان
استاندار کرمان اضافه کرد: باید صنایع قطعه سازی داشته باشیم و ساخت ماشین آلات جدی گرفته شود، البته طبیعی است صنایع بزرگ با آسیب هایی همچون منابع طبیعی همراه است که احتمال دارد استان درگیر آن شود.

طالبی ادامه داد: از طرفی مسئولیت اجتماعی این بنگاه های بزرگ می تواند بخشی از تامین اعتبار پروژه های اساسی مردم را انجام دهد؛ وجود این شرکت ها برای استان دلگرمی است.

وی خاطر نشان کرد: عمدتا از پروژه های آبرسانی صحبت کرده بودیم، این یک نیاز اصلی و اساسی است که هیچ‌مسئولی نمی تواند بی تفاوت باشد.

اخطار به معادن غیر فعال جنوب استان

الفاستاندارد کرمان توضیح داد: بعضی از معادن استان به ویژه معادن خیلی غنی طلا، آهن، مس، کرومیت و تیتانیوم در حال حاضر غیرفعال و قفل شده که بیشتر آنها در جنوب استان است؛ بخشی از فعالیت خود را شروع کرده اند اما بخشی در اختیار کسانی است که تمایل به بهره برداری ندارند و وارد فاز اخطار شده ایم، در صورتی که تمکین نکنند معادن در اختیار افراد دیگری قرار داده می شود.

وی با بیان اینکه سهم اشتغال را در بخش جنوبی استان باید بالا ببریم اظهارداشت: رشد صنعت و معدن در جنوب باعث می شود به سمت کشاورزی مدرن و حوزه مکانیزه آب نیز برویم که در حال حاضر کاهش سفره های آب زیرزمینی را شاهدیم.

طالبی گفت: من جنوب استان کرمان را از کرانه های مکران نام برده ام یعنی هر ظرفیتی را که برای موضوع مکران در نظر داریم باید شهرستان های جنوب را در آن قرار دهیم، جنوب استان دروازه صادرات کشور است.

توجه به شرق کرمان
استاندار کرمان با بیان اینکه برنامه های ما مختص یک منطقه نیست تاکید کرد: تمام برنامه‌ها شامل تمام استان می شود؛ شرق نیز ظرفیت های خوب معدن و صنعت دارد و می تواند از مواهب توسعه اقتصاد استان بهره ببرد.

پیگیری زیرساخت های مسکن ملی

وی همچنین درباره برنامه دولت در زمینه ساخت مسکن اظهار داشت: بخشی از مشکل مسکن تامین زمین و ایجاد زیرساخت لازم برای زمین های مسکن ملی در دست مسئولان که قرار است به صورت جدی پیگیری کنیم؛ گرچه بخشی از مشکلات نهضت ملی مسکن به تسهیلات بر می گردد که باید در سطح ملی پیگیری شود.

طالبی بیان کرد: کاری که در کنار نهضت ملی مسکن انجام می دهیم استفاده از ظرفیت های خیلی خوب استان کرمان در بخش توسعه اقتصاد مسکن استان است، این اتفاقی است که در استان کرمان باید به آن برسیم، اگر بخش مسکن فعالی داشته باشیم، بخش تولید، خدمات و اقتصاد استان به حرکت درمی آورد. تسهیلات برای واحدهای تولیدی کوچک و متوسط

وی همچنین تصریح کرد: ما یک سری نیازها را داریم که قابلیت تولید آن را هم داریم اما وابسته به خارج استان هستیم؛ در این بخش حداکثر ظرفیت ها را باید فراهم کنیم و در اعطای تسهیلات برای واحدهای تولیدی کوچک و متوسط کارها را شدت بخشیم.

استاندار کرمان با بیان اینکه در استان باید از برخی شاخص های اقتصادی حمایت کنیم افزود: در مورد شاخص تورم استان کرمان پذیرفته نیست که نرخ بالاتر از متوسط کشوری داشته باشد و این دو درصد هم برای من پذیرفته نیست.

وی تاکید کرد: لازم است کار صورت گیرد و علت آن را بیابیم؛ این را تکلیف کردیم به سازمان برنامه تا کار کارشناسی انجام دهد و بر بخش های دارای مشکل متمرکز شویم تا خیلی سریع طی یکی ۲ ماه باید این کار صورت گیرد.

اتباع بیگانه
طالبی گفت: مشکلاتی که در حوزه حضور اتباع داریم به صورت جدی در کارگروه های مختلف در حال بررسی است؛ همکاران من در حال تدوین طرحی هستند که شاید همین طرح در حوزه کشوری مورد تصمیم یگیری قرار گیرد و در مورد سوخت‌بران هم طرح هایی داریم که به صورت جدی مورد پیگیری و اهتمام قرار بگیرد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85673504/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1

توسط علیرضا طهماسبی

علیرضا طهماسبی